HOME BLOG
COMMUNITY
PODCAST MASTERMIND
Barefoot MenNR NAAM LENGTE DATUM OMSCHRIJVING LUISTER
20 CreŽer je eigen droomleven 01:15:01 21/06/2018 Er zijn veel consultants en coaches die je met hun 5 tot 10 stappen plan de hemel op aarde beloven: de job die echt bij je past, een fantastische werk-privť verhouding, een goed inkomen, vrijheid,... Maar ja, is dat wel allemaal haalbaar? Misschien niet in een 5 tot 10 stappen plan, maar wel als je er heel bewust en nauwgezet aan werkt en elke dag blijft sleutelen aan je eigen leven. Olivier Arntz is daar het levende bewijs van! En in deze podcast aflevering deelt hij z'n ervaringen met ons over hoe hij gekomen is tot zijn droomleven, en daar ook dagelijks aan blijft bouwen.

19 [Samenvatting] De 4 principes van mannelijke mannen 00:11:28 13/06/2018 De samenvatting van aflevering "18. De 4 principes van mannelijke mannen". In een samenvatting krijg je de belangrijkste punten van de originele show nog eens opgesomd. Dat is handig als referentie om je geheugen op te frissen, of als introductie zodat je eenvoudiger kan beslissen of het waardevol voor je is om de volledige show te beluisteren.

18 De 4 principes van mannelijke mannen 00:32:00 06/06/2018 In een wereld die streeft naar genderneutraalheid, waar leren onze jongens nog man worden? Hoe kunnen wij als mannen onze mannelijke energie nog opbouwen en helemaal tot z'n recht laten komen? Wat betekent het om "echt" man te zijn? En wat is helemaal geen correct mannelijk gedrag? Allemaal vragen waar ik met deze podcast aflevering een antwoord op tracht te bieden, door je in te leiden in de 4 principes van mannelijke mannen!

17 [Samenvatting] Van hoofd naar hart 00:19:10 16/05/2018 De samenvatting van aflevering "16. Van hoofd naar hart". In een samenvatting krijg je de belangrijkste punten van de originele show nog eens opgesomd. Dat is handig als referentie om je geheugen op te frissen, of als introductie zodat je eenvoudiger kan beslissen of het waardevol voor je is om de volledige show te beluisteren.

16 Van hoofd naar hart 01:19:50 09/05/2018 Elke ouder tracht op een zo goed mogelijke wijze de opvoeding van z'n kinderen te verzorgen. Maar niemand is perfect. Elke ouder installeert dan ook -ongewild- een hoop trauma's in elk kind. En vermits we allemaal ooit kind zijn geweest, zitten we dus allemaal met onverwerkte emoties. Zo zijn de eerste 18 jaar van ons leven heel bepalend voor hoe de rest van ons leven zich manifesteert. Enkel door die eerste 18 jaar van je leven eens sterk onder de loep te nemen, zal je echt kunnen worden wie je diep van binnen bent! En wanneer je zelf ouder bent, geldt dat natuurlijk ook voor wat jij -ongewild- bij jouw kinderen installeert! Je weet dus dat je als ouder fouten zal maken, en dat is helemaal OK, zolang je er vanuit je hart op reageert en mee om gaat. Daarom is de beweging van hoofd naar hart zo belangrijk, en daar kan Rob Derksen zeer goed over vertellen!

15 [Samenvatting] Energy Management 00:12:48 02/05/2018 De samenvatting van aflevering "14. Energy Management". In een samenvatting krijg je de belangrijkste punten van de originele show nog eens opgesomd. Dat is handig als referentie om je geheugen op te frissen, of als introductie zodat je eenvoudiger kan beslissen of het waardevol voor je is om de volledige show te beluisteren.

14 Energy Management 00:45:07 26/04/2018 We hebben het allemaal druk...heel druk... Zo druk dat we niet meer over alles kunnen nadenken of niet meer alles bewust kunnen beleven. Onder de invloed van die drukte nemen we dan ook heel wat zaken 'for granted'. Bijvoorbeeld onze mannenrol. De enige manier om dan toch dingen bewust te beleven of er echt mee bezig te zijn, is zo veel mogelijk zaken in een zo kort mogelijke tijd geregeld krijgen. Nochtans is je 'Energy Management' belangrijker dan je 'Time Management'. Ontdek in deze podcast waarom dat zo is, en hoe je je eigen energie hoog kunt houden.

13 [Samenvatting] Het belang van slapen 00:13:17 18/04/2018 De samenvatting van aflevering "12. Het belang van slapen". In een samenvatting krijg je de belangrijkste punten van de originele show nog eens opgesomd. Dat is handig als referentie om je geheugen op te frissen, of als introductie zodat je eenvoudiger kan beslissen of het waardevol voor je is om de volledige show te beluisteren.

12 Het belang van slapen 00:43:38 11/04/2018 Wanneer je niet uitgeslapen bent, merk je de effecten daarvan onmiddellijk: minder fysieke en mentale weerstand, slechter humeur, lichtgeraakt,... Slapen is dus een heel belangrijke activiteit. Nochtans is onze slaap wel een van de dingen waar we het eerst op toegeven wanneer we het druk krijgen en extra tijd nodig hebben. Hetzelfde geldt voor het bed zelf. Het is het meubelstuk waar we het meeste tijd in doorbrengen, nochtans krijgt het de minste aandacht. Bewust omgaan met je slaap en je slaapmateriaal is dan ook de boodschap! Een boodschap die JŲrn Mertens van Confort Plan ons graag meegeeft.

11 [Bonus] 5 Lessen ui 5 maanden Barefoot Men en 5 Podcast onderwerpen 00:29:13 04/04/2018 We zijn 5 maanden ver in de uitbouw van Barefoot Men. Dat is enerzijds nog heel pril, anderzijds is er al voldoende gebeurd om even halt te houden en terug te kijken. In deze aflevering geef ik dan ook de 5 lessen die ik geleerd heb uit 5 maanden Barefoot Men en 5 Podcast onderwerpen.

10 [Samenvatting] Liefde en Relatie 00:21:31 27/03/2018 De samenvatting van aflevering "9. Liefde en Relatie". In een samenvatting krijg je de belangrijkste punten van de originele show nog eens opgesomd. Dat is handig als referentie om je geheugen op te frissen, of als introductie zodat je eenvoudiger kan beslissen of het waardevol voor je is om de volledige show te beluisteren.

9 Liefde en Relatie 01:14:27 21/03/2018 Het is niet eenvoudig om de liefde te vinden en die liefde dan om te vormen tot een relatie die je voldoening, geborgenheid en plezier blijft schenken. Zulk resultaat bereiken, begint al veel eerder. Je moet de beste versie van jezelf zijn, zodat jij aantrekkelijk bent voor de liefde die bij jou past! In deze aflevering legt Love Dokter Frank Verberne zijn PLAYER model uit. Een model dat jou kan helpen om de liefde van je leven te vinden, en ze ook te houden!

8 [Samenvatting] Leven zonder alcohol 00:14:27 13/03/2018 De samenvatting van aflevering "7. Leven zonder alcohol". In een samenvatting krijg je de belangrijkste punten van de originele show nog eens opgesomd. Dat is handig als referentie om je geheugen op te frissen, of als introductie zodat je eenvoudiger kan beslissen of het waardevol voor je is om de volledige show te beluisteren.

7 Leven zonder alcohol 01:06:38 06/03/2018 Alcohol is een sociaal geaccepteerde drug. Het verzacht de realiteit, het geeft je een tijdelijke uitweg uit de harde kantjes van het leven. En zonder alcohol moet je dat allemaal zelf recht in de ogen kijken en oplossen. Het is dus heel begrijpelijk dat heel veel mensen af en toe eens naar alcohol grijpen. Maar wanneer is genoeg genoeg? Wanneer heb je en alcoholprobleem? En hoe kun je dan omgaan met de soms harde realiteit van het leven? Michael Niclaus heeft het allemaal zelf doorgemaakt, en heeft zijn alcoholverslaving omgevormd tot een missie om de wereld meer alcoholvrij te maken. Dat pad heeft voor hem een fantastische ontwikkeling en evolutie teweeg gebracht waardoor hij nu veel sterker en voller in het leven staat, met een winstgevende business! Ontdek in deze aflevering hoe jij het voorbeeld van Michael kunt volgen, en zelf ook een leven zonder alcohol kunt creŽren!

6 [Samenvatting] Passie en Kwaliteit in het leven 00:13:54 28/02/2018 De samenvatting van aflevering "5. Passie en Kwaliteit in het leven". In een samenvatting krijg je de belangrijkste punten van de originele show nog eens opgesomd. Dat is handig als referentie om je geheugen op te frissen, of als introductie zodat je eenvoudiger kan beslissen of het waardevol voor je is om de volledige show te beluisteren.

5 Passie en Kwaliteit in het leven 00:54:53 20/02/2018 Een leven waarin je vol passie doet wat je het liefste doet, waarin je volop kan genieten van kwaliteitsvolle zaken, en waarin je alle smaken en geuren volledig in je kan opnemen. Is zo vol in het leven staan iets dat jou kan aanspreken? Dan moet je zeker het voorbeeld van Ludwig Plaum volgen! Hij maakte van zijn whiskey-passie zijn beroep, en dat was het begin van een hele evolutie naar meer kwaliteit, smaak en passie in zijn leven! Iets dat ook voor jou is weggelegd wanneer je de aanbevelingen volgt die we in deze aflevering delen.

4 [Samenvatting] High On Life 00:17:29 13/02/2018 De samenvatting van aflevering "3. High On Life". In een samenvatting krijg je de belangrijkste punten van de originele show nog eens opgesomd. Dat is handig als referentie om je geheugen op te frissen, of als introductie zodat je eenvoudiger kan beslissen of het waardevol voor je is om de volledige show te beluisteren.

3 High On Life 01:01:17 06/02/2018 Een gezonde geest in een gezond lichaam, veel energie hebben, met een positieve ingesteldheid de uitdagingen van je dagelijks leven aanvliegen,... wie wil dat niet? Dat is wat Steven Selleslags 'High On Life' noemt! In deze aflevering introduceert Steven ons in de wereld van gezonde voeding, gezond bewegen om fit te worden (en te blijven), en dit alles via gewoonten en routines continu vol te houden. Als jij ook 'High On Life' wil zijn, moet je zeker luisteren!

2 [Samenvatting] Financial Life Planning 00:17:17 30/01/2018 De samenvatting van aflevering "1. Financial Life Planning". In een samenvatting krijg je de belangrijkste punten van de originele show nog eens opgesomd. Dat is handig als referentie om je geheugen op te frissen, of als introductie zodat je eenvoudiger kan beslissen of het waardevol voor je is om de volledige show te beluisteren.

1 Financial Life Planning 01:07:54 23/01/2018 In deze aflevering neemt Robert Van Beek ons mee doorheen het concept van 'Financial Life Planning': het proces om geld als een middel te aanzien om je leven, en datgene wat echt belangrijk voor jou en je gezin is, te kunnen verwezenlijken. Daarbij moeten we soms al eens wat verder durven kijken dan enkel wat er vandaag wel of niet is. Zo is geld geen doel op zich, maar een middel om een goed leven te leiden!

0 Aankondiging Start Podcast 00:04:50 16/01/2018 De Barefoot Men Podcast staat helemaal in de startblokken, klaar om van start te gaan! Abonneer je nu alvast op de stream, en mis geen enkele aflevering! Tot binnenkort voor de eerste 'echte' inspiratie!